Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       


 

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

pr-rel.jpg (3982 bytes)

Veljača 1999

Hladnjak koji kupuje umjesto vas, pametna supermarket kolica ...


Hladnjak koji kupuje umjesto vas

ICL-ove inovacije pretvorile Elextrolux-ov hladnjak u visoko tehnološki uređaj

U ICL-ovom centru "Future Focus", u Readingu je predstavljen hladnjak / zamrzivač koji je "cool" u svakom smislu riječi. Osim što uspostavlja vezu s odabranim trgovinama, hladnjak šalje i prima elektroničku poštu, i plaća račune, vlasnici preko hladnjaka mogu gledati i TV program ili izvršavati bankovne transakcije. Pomoću ove inovacije, prodavači će imati direktnu vezu s kuhinjom kupca.

ICL-ova ekipa za interaktivnu maloprodaju je smislila nekoliko novih načina kupovanja. Najnoviji, koji koristi Web tehnologiju povezuje korisnike s vanjskim svijetom iz njihove kuhinje. U ovom slučaju, korišten je hladnjak / zamrzivač Electrolux Screenfridge. U gornja vrata standardnog Electrolux-ovog hladnjaka je ugrađen barcode čitač i touchscreen ekran.

"Zamislite ovo," rekao je Adrian King, predsjednik ICL-ove Retail divizije. "Nalazite se u kuhinji, i ustanovite da vam ponestaje jaja. Kutiju s jajima povučete preko bar-code scannera, koji se pobrine da se to zapiše na spisak za kupovanje. Kad se na takav način lista popuni, pošaljete ju elektroničkom poštom u vaš supermarket, koji vam narudžbu dostavi kući. Ili, kad idući puta sami otiđete u supermarket, na ulazu vam mogu odštampati vaš popis, uredno sortiran prema rasporedu na policama, pa da robu možete odabrati sami. Ili vas roba već može čekati uredno zapakovana. Možete sami odabrati koja vam od ovih alternativa najviše odgovara".

"Osim za naručivanje, vezu na Internet možete koristiti i u druge svrhe - npr. za naručivanje i ostale robe od raznih dobavljača, za elektroničku poštu, telebanking, za pristup na razne druge financijske usluge. No život u kuhinji nije samo kupovanje i bankarske transakcije. Na ekranu ovog uređaja možete gledati i TV program!"

"ovo možda izgleda kao nešto što je Q izmislio za Jamesa Bonda, no nije. Ova inovacije ne samo da je moguća, nego i praktična. ICL i Electrolux su naporno radili da to tako bude."

ICL-ov tim za interaktivnu prodaju je razvio nove načine povezivanja trgovaca s kupcima. Trgovci sada mogu kupcima brže isporučivati robu i pružiti im personaliziranu uslugu. To znači da kupci sada mogu kupovati bilo što, bilo gdje, bilo kada. Na primjer, kupci mogu kupovati iz svog ureda, preko Interneta, ili preko interaktivnih informacijskih kioska, mogu koristiti elektroničke popise za kupnju, Web i TV.

"Kupnja preko Interneta se razvija, no donedavno, prodavale su se uglavnom knjige, CD-ovi i ostala stvari koje se koriste u slobodno vrijeme," rekao je Graham Drage iz nedavno formirane Electrolux-ove "New Business" jedinice.

"Dosadašnja rješenja su ljude vezala uz PC ili Web TV, što nije najbolje mjesto za osobe koje mi nazivamo 'rukovoditeljima kuhinje' - to su osobe koje vode srce doma i koje donose većinu odluka vezanih uz tjednu nabavku. U suradnji s ICL-om, uspjeli smo dokazati da se to može učiniti."

"Hladnjak koji vam neće dozvoliti da vam nestane pive, čokoladnog kolača ili sladoleda? Vrlo blizu savršenstva, zar ne?"


ICL-ova inovacija - pametna kolica za supermarkete

U ICL-ovom centru "Future Focus" u Readingu je prikazan i ručni data tablet, uređaj veličine knjige, bez tipkovnice, kojeg se može montirati na ručku kolica za supermarket.

Kako? Sion Roberts, direktor za interaktivnu maloprodaju ICL-ove divizije za maloprodajne sustave objašnjava: "Data tablet, u ovom slučaju ICL-ova TeamPAD jedinica, koja se može držati u ruci, sadrži kupčev spisak za kupovinu, sortiran prema rasporedu robe na policama. Ima čak i bar-code scanner, pa kad robu stavite u kolica, stavka se briše s popisa."

Ova ideja je naročito korisna za velike supermarkete, kojih je veliki broj već započeo pokusni rad sustava za kupovanje preko Interneta. U prošlosti, u trgovini su radili prodavači koji bi uzeli odštampanu kopiju kupčevog spiska, pa na osnovu nje išli skupljati robu s polica. Kod toga uvijek postoji mogućnost grešaka i propusta. Pomoću TeamPAD-a se to izbjegava, jer spisak za kupnju se puni ravno s Interneta. Jedinica ne samo da sortira stavke prema rasporedu na policama, nego sakupljaču prenosi i kupčeve posebne želje. Npr., kupac može napisati: 'Isključivo zelene banane', ili 'ako nema jogurta od jagoda, može maline'.

TeamPAD sustav je ispitan u lancu supermarketa Tesco. "Porast našeg poslovanja preko Interneta nije bio ograničen samim Internetom, niti našim kapacitetima za isporuke," rekao je Paul Arnold, direktor informatike u Tescu.

"Usko grlo je bilo prikupljanje narudžbe. Dodatna brzina koju nam daje TeamPAD znači da ćemo moći poslužiti veći broj kupaca."

"TeamPAD kolica čine život lakšim i za kupce i za prodajno osoblje," zaključio je Sion Roberts iz ICL-a. "i jedni i drugi mogu koristiti ovaj sustav i kupnju obaviti brže i s manje greški nego ikad do sada. I maloprodajne organizacije vole ovo rješenje - štampanje popisa za kupovinu je narušavalo jednostavnost Internet transakcije. Sada se cijeli proces obavlja potpuno elektronički, te, ako se to želi, na jedinstvenoj platformi, zasnovanoj na standardima. To mora biti dobra vijest!"


ICL demonstrirao inovativnu maloprodaju na jedinstvenom sustavu

U teškim vremenima, Future Focus pokazao kako olakšati život kupcima i povećati zaradu trgovcima

U ICL-ovom Future Focus centru u Readingu maloprodajne organizacije imaju priliku vidjeti kako pomoću inovacija kontrolirati troškove, povećati dobit i lojalnost kupaca i kako kupcima kupovanje učiniti ugodnijim. "Maloprodajne organizacije se trenutno sučeljavaju s teškim vremenima," rekao je Adrian King, predsjednik ICL-ove divizije za maloprodajne sustave. "U nekoliko proteklih mjeseci se smanjio promet, i premda gospodarstvo možda ne ide u recesiju, potrošači su vrlo oprezni. U takvim okolnostima, trgovci moraju razlikovati svoje kupce, razumijevati ih i udovoljiti njihovim potrebama. Moraju biti u stanju pomoći ljudima da kupuju kako god, kada i bilo gdje to žele. Čin kupovanja mora postati ugodnijim."

"U svemu tome tehnologija igra svoju ulogu, u nekim slučajevima i glavnu. Na izazovnom tržištu treba investirati da bi se zadržao položaj. U Future Focus-u se može vidjeti kako."

"Sve ideje koje pokazujemo u Future Focusu su stvarne. One su ostvarene sada, ovdje," rekao je King. "Mnoge od ideja su nove, no najvažniji aspekt svega prikazanog je da sve to radi zajedno, na standardima koje je postavio Microsoft. Naš strateški savez s Microsoftom znači da mi te standarde možemo i proširiti, kao što radi i sam Microsoft, na cijelu organizaciju, pa čak i između organizacija. Npr. zajedničke informacije mogu koristiti svi partneri - dobavljači, pružatelji usluga i maloprodajna organizacija. Takvo zajedničko korištenje informacija u Microsoftu zovu 'digitalnim živčanim sustavom'."

"Ovo su uzbudljive ideje, no to su ujedno i kocke za slaganje, pa maloprodajne organizacije od njih mogu sagraditi što žele. Pritom mogu biti sigurni da će njihova investicija biti zaštićena. U vremenu punom izazova, to je vrlo važno."

"na konkurentnom tržištu," zaključio je King, "Ključ će biti privući, ali i zadržati kupce. U tome može biti razlika između uspjeha i propasti. Tehnologija koju prikazujemo u Future Focusu nije samo nešto što bi bilo zgodno imati, to je solidna, a ja vjerujem i ključna investicija za budućnost poslovanja u maloprodaji".


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018