Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       


 

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

Sazetak.jpg (7128 bytes)

( 01.01. - 31.01.1999 )


05.01.1999 - ICL wins Ł183 million PFI deal with Magistrates Courts

ICL potpisao ugovor sa Sudom za prekršaje, vrijedan 183 milijuna funti

Ministarstvo Uprave Velike Britanije izabralo je konzorciji kojeg predvodi ICL u suradnji s Unisys-om, da isporuči informatički sustav u 96 sudova za prekršaje diljem Engleske i Walesa.

Konzorcij koji radi u okviru “Private Finance Initiative“(PFI), dobio je posao u vrijednosti od 183 milijuna funti za razvoj nove informatičke infrastrukture i programskih rješenja zasnovanih na Microsoft i Oracle standardima.

Projekt pod nazivom Libra, će trajati sve do 2009. godine, s tim da se očekuje da će početni dizajn i izgradnja samog sofisticiranog programskog rješenja trajati 2-3 godine. Predviđeno je povezivanje oko 500 sudova i raznih ureda s jednim nacionalnim centrom za pomoć (help desk service).


11 01.1999 - ICL chosen for NatWest’s PC Banking Service

ICL dobio posao za NatWest-ov “PC Banking Service”

ICL je dobio trogodišnji posao za usluge pružanja pomoći osoblju i korisnicima NatWest-ovom “On-Line” servisu, novoj bankarskoj usluzi koju daje NatWest i koja počinje raditi danas.

ICL će pružati tehničku pomoć osoblju banke kao i malim poslovnim korisnicima u Velikoj Britaniji, dajući savjete i upute za sva tehnička pitanja vezana uz korištenje PC-a i modema, a u svezi usluga “PC bankarstva”. Nakon uspješnog pilot projekta, ICL će uspostaviti dva centra za podršku koja će biti namijenjena samo za ovaj posao.


11.01.1999 - Retailers will benefit from new partnership between ICL and SAP

Partnerstvo između ICL-a i SAP-a - korist će imati trgovci

ICL je objavio partnerski ugovor s SAP-om, svjetskim liderom na tržištu poslovnih aplikacija. Ugovorom se kombiniraju ICL-ove usluge i znanja s područja maloprodaje sa SAP-ovim proizvodima koji trgovcima omogućuju bolju kontrolu svog nabavnog lanca.


13 01.1999 - ICL and VeriFone announce first integration of GlobalSTORE (POS) and SoftPOS (EFT) technology complying to Microsoft ActiveStore standards

ICL i VeriFone objavili integraciju GlobalSTORE(POS) i SoftPOS(EFT) tehnologije, usaglašene sa Microsoft-ovim ActiveStore standardima

ICL je u suradnji s VeriFone-om, tvrtkom specijaliziranom za elektonička plaćanja, integrirao otvoreni i široko prihvaćeni, EFT (electronic funds transfer) standard u ICL-ovo vodeće EPoS rješenje pod komercijalnom nazivom GlobalSTORE. Prva instalacija ovog sustava je bila u dvije trgovine Marks & Spencer-a u Španjolskoj. ICL i VeriFone su surađivali u korištenju VeriFone-ovog programskog rješenja za plaćanje karticom “SoftPOS” i ICL-ovog GlobalSTORE. Španjolska instalacija je prva u nizu instalacija u trgovinama “Mark & Spencer” diljem Evrope.

Za potrebe ovog posla, ICL i VeriFone su zajednički razvili Open standard sučelje zasnovano na najnovijem Microsoft-ovom Active Store standardu.


18.01.1999 - ICL launches new finance scheme to embrace IT services

ICL objavio novi način financiranja informatičkih usluga

ICL uvodi novi način financiranja koji će po prvi puta omogućiti korisnicima vrlo fleksibilni način financiranja ukupnih troškova uspostave novog informatičkog sustava uključujući i software i usluge.

Shema pod nazivom “Fleksibilno financiranje”, omogućiti će korisnicima da odmah nabave informatički sustav i informatičke usluge a da ih plaćaju tijekom vremena. U okviru ugovora nudi se mogućnost da se obnovi ili zamjeni tehnologija bilo kada tijekom trajanja ugovora nakon prve godine. “Fleksibilno financiranje” daju velikim korisnicima koji nabavljaju informatičku opremu istu vrstu fleksibilnosti koja je poznata iz auto-industrije, kao na primjer programi koju nude Vauxhall(Opel) i Ford.

Graham Smith, ICL-ov direktor razvoja za Fleksibilno financiranje, kaže:”Dosada je većina ovakvih programa financiranja napravljena za financiranje sklopovske opreme, iako je to samo jedan dio ukupnih troškova uspostave novog informatičkog sustava. Mi uvodimo puno širu ponudu koja će sadržavati financiranje i programske opreme i usluga koji su povezane sa uvođenjem novog sustava.”


25.01.1999 - ICL and VIP sign up Toys ‘R’ Us; Toys ‘R’ Us launch free Internet access and e-mail services

ICL i VIP potpisali ugovor s Toys 'R’ Us

Toys ‘R’ Us otvara besplatni pristup Internetu i e-mail servis

ICL će u suradnji s VIP Ltd pružati usluge Toys 'R’ Us kako bi Toys mogao ponuditi “besplatan” Internet pristup i e-mail servis svim svojim kupcima. Toys ‘R’ Us je jedan od prvih lanaca maloprodaje koji će ponuditi svojim kupcima pristup Internetu za cijenu lokalnog telefonskog poziva.

ICL će pružati potpunu Internet uslugu za Toys ‘R’ Us, koja će sadržavati hardware, software, Web i pristup Internetu. U okviru ICL-ovog rješenja uključen je i program pod nazivom “dadilja” koja će onemogućavati djeci pristup na nepoželjne Internet lokacije.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018