Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       


 

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

( 01.09. - 30.09.1999 )


Novi software centar u Belfastu

ICL je u Belfastu otvorio novi Microsoft Solution Centar koji će zapošljavati 225 ljudi s MCSD certifikatima. To će biti Solution Centar s najviše certificiranih djelatnika na svijetu. U centru će se razvijati rješenja zasnovana na Microsoft proizvodima, namijenjena trgovačkim organizacijama, financijskim institucijama, lokalnoj upravi i obrazovanju.


Škotske škole na mreži

U Morayu, Škotska puštena  je u rad školska mreža. Kod otvorenja su učenici viših škola imali priliku preko video "chat" seanse razgovarati sa zamjenikom Škotskog ministra za djecu i obrazovanje. Mreža koju je postavio ICL, pokriva 57 škola s oko 14 tisuća učenika i sadrži 1000 novih terminala za videkonferencije.


ICL prilagođava svoju organizaciju vladinoj

ICL-ova divizija za organe uprave je reorganizirana kako bi odražavala novoosnovane Regionalne agencije za razvoj. Imenovano je pet novih ICL-ovih regionalnih direktora.


ICL-ova interaktivna televizija u užem izboru u za nagradu

ICL je ušao u uži izbor za FT Global Telecom nagradu za najinovativniji proizvod. ICL se natječe sa svojim sustavom za interaktivnu digitalnu televiziju, koji treba proraditi do kraja godine. U ovoj kategoriji ICL ima samo tri konkurenta.

Pored digitalne televizije, sustav nudi zabavne i obrazovne sadržaje, pristup na Internet, elektronički shopping i telebankarstvo.


Novi direktor u ICL-u

Alan Gibson je imenovan za direktora za operacije i financije za ICL Grupaciju. A.Gibson je do ovog imenovanja vodio ICL-ove poslove u sektorima uprave, telekomunikacija, komunalnih poduzeća i putovanja.


ICL objavljuje smart karticu koja nagrađuje lojalnost

ICL je danas objavio novu verziju svoje SmartCity višenamjenske kartice, koja uključuje aplikaciju za nagrađivanje lojalnosti kupaca. Korisnici kartice kod svake uporabe dobivaju nagradne bodove, bez obzira da li se plaćanje vrši putem funkcije elektroničke novčarke u samoj kartici ili konvencionalnim kreditnim karticama. SmartCity kartica podržava do 250 istovremenih programa lojalnosti. To mogu biti programi koje sponzorira jedna prodajna organizacija ili grupa organizacija koja udružuje svoje nagradne bodove. Udružiti se npr. mogu robna kuća, supermarket, videoteka, kino i lanac trgovina odjećom. Nagradne bodove sakupljene kupnjom od bilo koga od njih kupac može iskoristiti kod bilo kojeg partnera, u bilo kojem trenutku. Prednost ovakvog načina stimulacije kupaca je u tome da nema administracije oko papirnatih kupona, te da se nagrada može iskoristiti kod bilo koje kupnje. Sustav podržava i posebne promotivne akcije, npr. podvostručeni broj nagradnih bodova za kupnju preko weekenda itd.


ICL i Trans World Entertainment u ritmu sa starim rockerima

ICL i Trans World Entertainment, američki muzički lanac su uveli novi sustav za upravljanje odnosima s kupcima. TWE koristi ICL-ov Corema software za skupljanje i analizu navika i preferenci kupaca. Software uključuje posebnu aplikaciju koja grupira kupce prema njihovim navikama kod kupnje. Analiza prodajnih podataka, demografskih informacija i navka kod kupnje je pokazala značajni broj starijih kupaca kupuje CD-ove s rapom, rockom i alternativnom glazbom, što je dosta neuobičajeno za osobe starije od 65 godina. Istraživanje je pokazalo da se radi o penzionerima koji kupuju darove za svoje unuke. TWA je osmislio posebnu prodajnu kampanju - potencijalnim kupcima iz te grupe je slana pošta sa sugestijama za darove. Odziv je bio čak 17%, što je značajno poboljšanje u odnosu na uobičajenih 1 do 2%. Konačni rezultat je bilo povečanje prodaje za 37% za dobnu grupu kupaca iznad 65 godina, a vrijednost prosječne kupnje je porasla za $20.


ICL objavio novu strategiju za Help deskove

ICL je danas objavio novu strategiju za elektroničku potporu, koja će povečati učinkovitost i smanjiti troškove Help deskova. Help Desk Integration Service omogućava korisnicima da iste podatke koriste za prijavu poziva raznim Help deskovima. Bez toga, korisnici koji su željeli prijaviti poziv na više help deskova, morali su svaki puta ponovno upisivati iste podatke. NetDesk OnLine je prva takva usluga ponuđena u Europi. Nudi se besplatno svim korisnicima help deskova. Omogućava korisnicima da svoje pozive logiraju preko Interneta, umjesto telefonom. Pošto služba radi 24 sata na dan, smanjiti će se zastoj u prijavi problema. Pismeni upiti imaju i tu prednost da su bolje struktuirani, što ICL-u omogućava bržu i točniju dijagnozu. Povrh toga, korisnik može preko Interneta provjeravati kako napreduje njegov upit.


2 tisuće ICL-ovaca dežura za Milenij

ICL je danas objavio detalje planova za osiguranje kontinuiteta poslovanja u prelaznom razdoblju godine 2000. ICL je svoj Y2K program započeo već 1995. Planovi predviđaju da će u vrijeme milenijskih praznika dežurati 2000 ICL-ovih djelatnika širom svijeta, koji će biti spremni u slučaju potrebe pomoći ICL-ovim kupcima. Kontinuitet normalnog poslovanja je glavni cilj, no prioriteti će se dati slučajevima gdje postoji opasnost za zdravlje i sigurnost ljudi. Plan predviđa i rane kontakte s kolegama iz Australije kako bi se saznalo kakvi problemi su se javili kod njih (zbog razlike u vremenu, Australci će prvi saznati što će se stvarno desiti)

ICL je do sada poslao svojim korisnicima preko 150 tisuća pisama kako bi ih upozorio na problem i pomogao oko usklađenja. ICL je ispitao sve svoje zgrade, kojih ima više od 300 širom svijeta, kao i centrale i ugrađene chipove, a sproveo je i opsežni interni Y2K program.


ICL se penje zbog Milenija

Bez obzira što će prijelaz u novo tisućljeće donijeti, ICL će biti spreman. Kompanija je danas izvršila probu za Godinu 2000 u svom servisnom centru u Stevenage-u. U zgradi od 4 tisuće kvadratnih metara, visokoj 22 metra čuvaju se rezervni dijelovi namijenjeni ICL-ovoj servisnoj službi. Dijelovi se čuvaju u 16 regalnih polica, od kojih su neke visoke i 20 metara. U normalnim uvjetima, centar radi potpuno automatizirano, bez ljudskog nazora. Kompjuterizirani robotski viljuškari sami skupljaju robu s polica. Ti sustavi su već ranije testirani i pokazali su se usklađenima s godinom 2000. Današnji test je bio simulacija nestanka električnog napajanja, bez kojeg roboti ne mogu raditi. Pitanje je bilo što ako ICL-ov korisnik treba dio koji se nalazi na vrhu police? Odgovor je jednostavan - popeti se i skinuti ga. To se naravno mora obaviti uz poštivanje svih HTZ propisa, pa su pored ostalog, pet ICL-ovih djelatnika postali i kvalificirani penjači.


Američki Supermarketi odabrali ICL-ove POS sustave

Bashas, američki lanac supermarketa je instalirao ICL-ov POS sustav, ISS45 i pet tisuća Fujitsu TeamPOS u 23 supermarketa.


Nova direktorica za smart kartice u SAD

Nova ICL-ova direktorica za razvoj poslova sa smart karticama u SAD je Caroline Marino.


ICL i Marks & Spencer razvili sustav za prikupljanje dobrotvornih priloga

ICL i Marks & Spencer razvili sustav za prikupljanje dobrotvornih priloga u okviru inicijative da se u okviru proslave Milenija u dobrotvorne svrhe odvoji plaća za sat rada. Darovatelji će svoj doprinos moći prijaviti preko Interneta, ali i preko terminala u M&S-ovim trgovinama. Prikupljena sredstva će se podijeliti na više dobrotvornih ustanova.


ICL gradi IT infrastrukturu za švedsko socijalno osiguranje

ICL i švedsko Socijalno osiguranje su sklopili trogodišnji ugovor za obnovu informatičke infrastrukture.


ICL otvorio novi Oracle razvojni centar

Centar je otvoren u Dundalku, Irska. Centar će se baviti razvojem web aplikacija i rješenja zasnovanih na Oracle tehnologiji.


Novi check-out sustav za Sainsbury

ICL je za britanske supermarkete Sainsbur's razvio i uveo pilot sustav za naplatu. Umjesto uobičajenih digitalnih pokazivača, sustav koristi ekrane, na kojima se može bolje pratiti koji artikli su scannirani, kao i kumulativni total računa, razni popusti itd.


KnowledgePool prvi nudi pomoć nakon završenog tečaja

KnowledgePool Ltd., najveća europska organizacija koja se bavi informatičkom izobrazbom, je danas objavila besplatnu on-line pomoć za polaznike koji su odslušali tečajeve u učionici. Upiti će se moći davati preko Interneta, a odgovori će se slati preko email-a. Moguć je i pristup do newsgrupa i interaktivnih chat seansi s nastavnicima.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018