Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

( 01.01. - 31.01.2000 )


Affinity i Vodafone, razvoj WAP strategije

Affinity in European Deal with Vodafone including Development of WAP Strategy

28 January 2000

Affinity, Internet i komunikacijska kompanija i Vodafone, operater mobilne telefonske mreže su sklopili sporazum o razvoju aplikacija i usluga za prezentaciju raznih sadržaja i igara preko Vodafone-ove mreže u Europi. Kod izrade će se koristiti WAP (Wireless Application Protocol). U razvoju će sudjelovati i ICL, koji već ima partnerske odnose s Affinity-em.


NatWest banka odabrala ICL kao partnera za elektroničko trgovanje

NatWest selects ICL for a global multi-million pound e-Commerce support contract

26 January 2000

Banka je ICL-u povjerila potporu za svoj sustav za elektroničku trgovinu, Magex. Preko tog sustava se mogu kupiti (i na siguran način platiti) razni muzički naslovi, knjige, igre i poslovni izvještaji koji se prodaju preko Interneta. ICL će za korisnike Magex-a voditi Help desk, koji će raditi 24 sata na dan, 7 dana tjedno i pokrivati cijeli svijet.


Banka i ICL puštaju u rad sustav za Internet bankarstvo

First Direct and ICL launch Internet Banking Service

20 January 2000

First Direct banka je ICL-u povjerila izradu besplatnog i sigurnog sustava za telebenking, koji će raditi preko Interneta. Usluga nadopunjuje već postojeće usluge obavljanja bankarskih poslova preko mobilnih i klasičnih telefona i PC klijent aplikacija. Predviđa se 15000 novih korisnika svaki mjesec.


ICL objavio početak  beta testova u First Union National banci

ICL announces beta trials at First Union National Bank

18 January 2000

ICL je objavio početak probnog rada sustava za potporu bankomatima za američku banku First Union National. Bankomati će raditi pod sučeljem koje ima 'touch & feel' Web aplikacija, na koje su se korisnici već navikli.


ICL lansira sustav RetailReady

ICL’s "RetailReady" VAR program simplifies technology decisions for independent retailers

17 January 2000

Sustav je namijenjen samostalnim maloprodajnim organizacijama, a pokriva sve aspekte rada, od POS terminala, preko najrazličitijih scannera, do ručnih računala (za inventure). Sustav će VAR-ovima i krajnjim korisnicima nuditi pakete provjerenih rješenja, bez potrebe za dodatnim razvojem i prilagođavanjem software-a.


Staples i ICL potpisali višegodišnji ugovor

Staples signs multi-year contract with ICL

17 January 2000

ICL i najveći svijetski dobavjač uredskog pribora, Staples su sklopili višegodišnji outsourcing ugovor u okviru kojeg će ICL preuzeti brigu o informatičkim sustavima u oko tisuću Staplesovih prodavaonica u SAD i Kanadi.


ICL prikazao 'Dućan budućnosti' i 'Kuću budućnosti'

Preparing for the digital doorway to the home, ICL connects retailers and consumers with technology exhibit - USA

17 January 2000

Na National Retail Federation konferenciji i izložbi održanoj u New Yorku, ICL je pokazao da prodavači danas mogu služiti svojim kupcima 'bilo kada, bilo gdje'. Prikazani su eksponati poput samonaplatnog kioska za supermarkete ('do it yourself' registar blagajne), 'pametne' pećnice, Internet hladnjaci i ručni uređaji za automatizaciju kućanstva, ali ujedno i za kontakte s trgovcima.


Invensys Controls i ICL – marketinški sporazum u SAD

Invensys Controls and ICL announce marketing agreement - USA

17 January 2000

Invensys Controls, vodeća tvrtka za kontrolne uređaje i ICL su sklopili sporazum o zajedničkom nastupu na tržištu. Invensysovi uređaji za kontrolu klimatizacije, rasvjete itd. u domaćinstvima se mogu lako povezati s raznim Internet uslugama, za koje ICL ima veliko iskustvo. Predviđa se zajednički razvoj, koji će ne samo omogućiti dobivanje recepata preko Interneta, nego i naručivanje namirnica preko Internet hladnjaka, pa čak i automatsko programiranje pećnice. Premda takvi uređaji liče na stvari koje se mogu vidjeti u crtićima o obitelji Jetson, u Invensys-u i ICL-u očekuju da će se korisnici vrlo lako i brzo na njih priviknuti. Takva rješenja će pomoći starijim osobama, a i roditeljima koji kod kuće moraju ostaviti djecu.


ICL dostigao ključnu točku u najvećem europskom programu školovanja za Microsoft proizvode

ICL reaches milestone in Europe's largest Microsoft training programme

13 January 2000

ICL je objavio da je u okviru programa školovanja za Microsoft proizvode certificiran tisućiti software inženjer – Haari Aaltonen iz ICL-a Finska. U okviru programa, započetog 1998, ICL do kraja 2001 godine treba imati 4000 školovanih i certificiranih software inžinjera. ICL je sada fokus programa usmjerio na školovanje za Windows 2000, koji trebaju uskoro izaći na tržište.


ICL u Škotskoj lansirao mrežu za učenje

ICL launches Online Grid for Learning in Scotland

12 January 2000

ICL je danas u otvorio ICONgrid mrežu, koja će škotskim školama i šklolskim upravama omogućiti interaktivnu razmjenu informacija preko Interneta. Učenici će moći imati svoje Web stranice, a nastavnici će moći objavljivati linkove na dopunske informacije. ICONgrid se sastoji od unaprijed iskonfiguriranih školskih site-ova, s brojnim linkovima na izvore relevantnih informacija, kao i raznim referentnim sadržajima od interesa za škole. Nastavnici i učenici će na osnovu tog kostura lako dopunjavati svoje informacije i sadržaje.


KnowledgePool sklopio sporazum s Maxim Trainingom, za tečajeve o vještinama potrebnim rukovoditeljima

KnowledgePool signs Maxim Training as content provider to launch new online management skills courses

11 January 2000

ICL-ov KnowledgePool, najveća europska institucija za informatičko obrazovanje je sklopio ugovor s Maxim Training-om, kako bi svoj bogati program školovanja nadopunio interaktivnim tečajevima za rukovoditelje. Novi interaktivni tečajevi, namijenjeni za učenje preko Interneta, će pokrivati teme interesantne za rukovoditelje, kao što su npr. upravljanje projektima, čitanje financijskih izvještaja itd. I za ove tečajeve će se koristiti standardna Knowledgepool-ova praksa razgovora s tutorima putem elektroničke pošte.


Imenovan novi direktor

New director appointed to head up ICL’s Government business

10 January 2000

Za novog direktora ICL-ove divizije koja se brine za aplikacije i poslovanje s organima uprave je imenovan John Bennet. Gospodin Bennet je u ICL-u od 1966, i obavljao je različite funkcije, od kojih je zadnja bila rukovođenje Pathvay projektom, za automatizaciju poslovanja u britanskim poštama.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018