Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

( 01.02. - 29.02.2000)


Thomas Cook i ICL pokrenuli prvi sustav za on-line rezervacije

Thomas Cook launches high street’s first online booking service with ICL

29 February 2000

Putnička agencija Thomas Cook je uvela sustav koji korisnicima omogućava da rezerviraju, potvrde i on-line plate smještaj za svoje praznike. Sustav koji je razvijen u suradnji s ICL-om je omogućio ovoj tradicionalnoj turističkoj agenciji da direktno konkurira novonastalim agencijama koje posluju samo preko Interneta. Preko sustava se može doći i do informacija koje se inače mogu naći u poznatim Thomas Cook-ovim vodičima.


ICL-ovo istraživanje pokazalo da je kralj direktor, a ne kupac

ICL’s research finds CEO, not customer, is king

29 February 2000

Istraživanje koje je proveo ICL je pokazalo da preko polovice od oko 500 anketiranih glavnih direktora vodećih britanskih tvrtki vjeruje da su oni najvažnije osobe u njihovim tvrtkama jer su '… glavni motivatori za kompanijine zaposlenike' i '…u osnovi odgovorni za cjelokupnu strategiju'. Tek njih 5% smatra da su najvažniji djelatnici koji dolaze u direktni kontakt s kupcima, usprkos tome što je opće prihvaćeno mišljenje da bez kupaca nema života.


ESAT i ICL razvijaju prvu kompletnu e-trgovinu u Irskoj

Esat partners ICL to develop Ireland's first complete e-Business marketplace

23 February 2000

Esat Net i ICL su danas objavili razvoj prvog kompletnog elektroničkog tržišta za irske kompanije. Sustav omogućava trgovanje između tvrtki, on-line provjeru kreditne sposobnosti, elektroničke aukcije, kao i školovanje preko Weba.


ICL će sagraditi novi sustav za Visu

New Visa Cash Transaction Collection and Reporting System to be built by ICL

23 February 2000

ICL i Visa su objavili zajednički razvoj sustava koji će bankama članicama Visa grupe omogućiti lokalno prikupljanje i obradu kupovnih transakcija preko Visa kartice. Lokalna obrada tih podataka će omogućiti bolju analizu uporabe kartica i olakšati lokalne promotivne sheme, a očekuje se i brže obavljanje transakcija.


Upravljanje brzinom Interneta – dobro je razgovarati

Managing at Internet speed… Yes, It’s good to talk

22 February 2000

ICL je pokrenuo program interne komunikacije koji će obuhvatiti svih 22000 djelatnika širom svijeta. U okviru programa, nazvanog 'Razgovorom do promjena' ICL-ovi djelatnici kroz slijedećih 12 tjedana imati priliku shvatiti ICL-ovu viziju, ciljeve i strategiju. Program predviđa razgovore s grupama djelatnika, poduprte dodatnim informacijama preko ICL-ovog Intraneta. Povod za akciju je ICL-ova preorijentacija na kompaniju koja se prvenstveno bavi pružanjem usluga, kao i na ponovnu pojavu ICL-ovih dionica na Londonskoj burzi, koja se planira za ovu godinu.


ICL i Nokia osnovali Joint venture

ICL & Nokia form a joint venture

21 February 2000

ICL i Nokia su osnovali joint venture kompaniju 'Nice business Solutions Finland Oy', koja će početi s radom u travnju 2000, a baviti će se daljnjim razvojem Nokiinog sustava za elektroničko poslovanje, naročito aspektima koji se tiču razvoja odnosa s kupcima (CRM, Customer Relations Management).


BBC Worldwide i ICL proširuju suradnju na polju  elektroničkog poslovanja

BBC Worldwide and ICL extend e-Business collaboration

18 February 2000

BBC Worldwide, komercijalna grana britanskog BBC-a je ICL-u povjerila slijedeću fazu razvoja sustava za elektroničko trgovanje. ICL će i u slijedeće dvije godine nastaviti (suradnja je počela 1996.) osiguravati informatičku infrastrukturu, a predviđena su i proširenja. BBC Worldwide web site, www.beeb.com je mjesto na kojem se mogu kupiti proizvodi koji nose BBC-ove oznake, ali i ostale stvari. Posjetitelji site-a mogu kupiti sve i svašta – od CD-ova s najnovijim hitovima s BBC-ovih top lista, preko sjemenja i biljki koje su mogli vidjeti u BBC-ovim emisijama o vrtlarstvu, do ugovriti hipotekarni kredit za kuću koju su imali priliku vidjeti u emisiji 'Good Homes' .


ICL-ov test je dokazao da Windows 2000 ima potencijal za transformaciju elektroničkog poslovanja

ICL test proves Windows 2000 has potential to transform e-Business performance

17 February 2000

Testovi koje je ICL proveo u suradnji s Microsoft-om su pokazali da Windows 2000 može podržati i do 50% više posjetitelja nego Windows NT 4 na istom stroju. Testovi su vršeni da bi se ispitalo kako će se Windows 2000 ponašati u okolišu site-ova za elektroničko poslovanje. Istraživanja su pokazala da će ICL-ovo rješenje za elektroničko poslovanje u Windows 2000 okolišu moći pokriti populaciju od 2.5 do 5 milijuna potencijalnih kupaca, što je daleko više nego što će realno biti potrebno većini site-ova. Testovi su vršeni na konfiguraciji od tri četveroprocesorska Web servera, priključena na jedan osmeroprocesorski database server, pri čemu taj database server nije bio opterećen s više od 10% kapaciteta.


Vodeći britanski businessmani ne primjenjuju strategije e-businessa o kojima pričaju

Britain’s business leaders are not practising the e-Business strategy they preach

15 February 2000

ICL-ovo istraživanje je pokazalo da preko 97% anketiranih visokih rukovoditelja u oko 500 vodećih britanskih tvrtki vjeruje da britanske tvrtke moraju ozbiljno shvatiti elektroničko poslovanje, ako ne žele da ih proždre konkurencija iz inozemstva. Međutim, premda je većina ispitanika izjavila da bi njihovi kupci i djelatnici trebali prihvatiti elektroničko poslovanje, njih 25% nema kod kuće pristup na Internet, a njih 12% ne očekuju da će u idućih godinu dana kod kuće imati Internet i e-mail. Istraživanje je pokazalo da 52% direktora ne vjeruju elektronici, nego za svaki slučaj čuvaju i papirnate kopije podataka. Malo više od polovice ih je ipak barem jednom kupilo nešto preko Interneta.


ICL namjerava postati najveći integrator Windows-a 2000 u Europi

ICL aims to be Europe’s leading integrator of Windows 2000

14 February 2000

ICL je danas potpisao još jedan ugovor, po kojem se broj licenci koje je ICL prodao za Windows 2000 popeo na 73000, a u vidu je još daljnjih 240000 licenci. ICL-ovi kupci su europske kompanije iz grana kao što su financijske institucije, komunalna poduzeća, obrazovne ustanove, organi uprave i trgovačke organizacije. Pored Windows 2000 licenci, ICL svojim kupcima prodaje i prateće usluge, koje se kreću od dizajna sustava, konzultantskih usluga, uvođenja i upravljanja informatičkom infrastrukturom, do školovanja koje daje ICL-ova obrazovna organizacija Knpwledgepoool. ICL tijesno surađuje s Microsoftom, naročito na području primjene Microsoftove tehnologije za velike organizacije, kao što je npr. Enterprise Exchange sustav koji na jednom jedinom serverskom clusteru podržava 50000 korisnika.


Obitelj KnowledgePool-a se proširuje na Portugal

KnowledgePool family extends into Portugal

14 February 2000

Knowledgepool, ICL-ova obrazovna organizacija je proširio poslovanje i na Portugal. Nedavno je u Lisabonu otvoren obrazovni centar koji će korisnicima osiguravati školovanje na portugalskom jeziku. U programu centra se nalaze tradicionalni tečajevi s instruktorima, ali i tečajevi za izobrazbu preko Interneta.


Sustav za nizozemska riječnu policiju

Police ride wave of crime on Netherlands waterways

10 February 2000

ICL i Libertel (Vodafonova kompanija koja se bavi mobilnom telefonijom) su razvili sustav za nizozemsku riječnu policiju. To je prvi sustav na svijetu u kojem su preko GSM/ISDN-a računala instalirana na patrolnim čamcima povezana s lokalnom mrežom nizozemske policije. Dok sustav nije proradio, policajci iz patrolnih čamaca su morali čekati da pristanu kako bi mogli unositi i provjeravati podatke. Sada to mogu raditi u plovidbi.


Finska prva na svijetu uvodi osobnu iskaznicu sa smart karticom

Finland is first in the world with National ID smart card

4 February 2000

Uz ICL-ovu pomoć, Finska je postala prva zemlja na svijetu gdje građani mogu zatražiti osobnu iskaznicu s ugrađenom smart karticom koja služi za elektroničku identifikaciju. Iskaznica služi kao identifikacija za komuniciranje s organima uprave, bankama itd. ICL je osigurao sustav za izdavanje i korištenje takvih iskaznica. Među prvim primjenama te iskaznice je prijava promjene boravka, što je zakonska obveza finskih građana. Zahvaljujući iskaznici, sad to mogu obaviti preko Interneta. Iskaznica se može koristiti i za bankarske transakcije kod Leonia banke, kod telefonske kompanije u Helsinkiju, a u tijeku su pregovori i s mnogim drugim organizacijama.


ICL-ov COMPASS projekt za Air Portugal

ICL point Air Portugal in the right direction with £6 million COMPASS project

3 February 2000

ICL i TAP, portugalska nacionalna aerokompanija su sklopile ugovor za ICL-ov sustav COMPASS (Crew and Operational Management, Planning and Aircraft Scheduling System). Sustav će se među ostalim brinuti za raspored zrakoplova i posada.


Finska banka lansira Internet bankarstvo za osobne iskaznice sa smart karticom

Finnish bank to launch Internet Banking for National ID smart card holders

3 February 2000

Za potrebe Leonia banke, druge po veličini banke u Finskoj, ICL je razvio sustav za Internet bankarstvo, u kojem će se koristiti novouvedene osobne iskaznice koje sadrže smart karticu s identifikacijskim ključem.


Novi KnowledgePoolovi tečajevi za Lotus i Office 2000

Growing demand for Lotus and Office 2000 training being met by KnowledgePool’s new e-Learning courses

1 February 2000

Knowledgepool, ICL-ova nastavna organizacija je objavila nove nastavne programe za on-line i klasično školovanje. Novi tečajevi pokrivaju Microsoft Office 2000, Lotus, Linux i Oracle.


ICL napravio multi mall shopping site za Newquest

ICL enables Newsquest to launch UK’s first multi-mall shopping site

1 February 2000

ICL i Newsquest, britanski novinski izdavač su otvorili novi site za elektroničku trgovinu, www.shoppersworld.co.uk . Na tom site-u će posjetitelji moću kupovati robu koja se inače nudi u dućanima u 11 britanskih regionalnih trgovačkih centara.


Gradsko vijeće Leedsa uvodi CRM

Leeds City Council improves citizen services with CRM from ICL and Siebel

1 February 2000

U okviru opširnog programa revitalizacije grada Leeds-a, gradska uprava je odlučila uvesti sustav za komuniciranje s građanima. Izrada sustava je povjerena ICL-u. Građani će preko sustava moći dobivati najrazličitije informacije – od upita o stambenom prostoru i socijalnoj pomoći, do popisa liječničkih ordinacija.


ICL-ova nagrada za informatičke inovacije dodijeljena bibliotekama u Gatesheadu

Gateshead Libraries win ICL sponsored Award for IT Innovation

1 February 2000

ICL je sponzor nagrade koja se dodjeljuje za informatičke inovacije. Nagrada je dodijeljena knjižnicama u britanskom Gateshead-u, zbog domišljate uporabe informatike u cilju pomoći čitateljima, naročito invalidnima. Nagrađeni sustav mrežom pokriva 18 knjižnica, 90 škola i 40 mjesnih zajednica, a u suradnji s kabelskom kompanijom Telewest, usluga je proširena i na 40 tisuća kućanstava. 


ICL uveo touch-screen u dvije tisućiti poštanski ured

ICL brings touch-screen technology to 2,000th UK Post Office

1 February 2000

U okviru projekta nazvanog Horizon, ICL je instalirao touch screen opremu u dvije tisućiti poštanski ured. U okviru tog projekta, ICL instalira takvu opremu u 300 pošti tjedno, a plan je da se do proljeća 2001 opremi svih 19000 poštanskih ureda. Sustav će pored ostalog omogućiti i bankarske transakcije.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018