Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

( 01.04 - 30.04.2000 )


ICL imenovao novog direktora u SAD

Austen Mulinder imenovan za generalnog direktora i predsjednika upravnog odbora u ICL-u SAD


ICL-ova usluga upravljanja Microsoft Exchangeom omogućava poslovni razvoj

ICL je počeo nuditi uslugu centralno upravljanog email sustava, zasnovanog na Microsoft Exchange proizvodima. ICL nudi najam hardware i software platformi te upravljanje cijelim sustavom. Ovako izbalansirano rješenje može biti i do 20% brže i 30% jeftinije nego rješenja koja korisnik može sam postaviti kod kuće. ICL-ovo rješenje garantira i skalabilnost i pouzdanost.


ICL će dizajnirati, graditi i "voziti" Siebel eBusiness 2000 sustave

U aranžmanu sličnom kao i za Exchange, ICL će nuditi i sustave za e-poslovanje, zasnovane na Siebel eBusiness 2000 software-u. Sustav će omogućiti koordinirani rad marketinga, prodaje i servisa, uz praćenje navika svakog pojedinog kupca.


ICL pomoću WebSTORE-a olakšava prijelaz s POS na e-business sustave

WebSTORE je e-business nastavak popularnog ICL-ovog GlobalSTORE-a. Korisnici će uz minimalni dodatni napor svom POS sustavu dodati i prodaju preko Mreže, koristeći postojeću infrastrukturu.


ICL-ov sustav za satelitsku navigaciju prati nove norveške brze vlakove

ICL-ov sustav će omogućiti Norveškim željeznicama da u svakom trenutku znaju točan položaj svojih novih brzih vlakova i tako biti u stanju davati točne obavijesti o vremenima dolaska na pojedine stanice. Norveške željeznice su u početku razmišljale o sustavu fiksnih senzora, no to rješenje se pokazalo preskupim. ICL-ovo rješenje koristi GPS (Global Positioning System) uređaje koji u suradnji s mrežom GPS satelita određuju točan položaj vlaka. Ti podaci se zatim šalju u centralu, gdje se vodi eveidencija o trenutačnom položaju svakog vlaka. Putnici koji čekaju na postajama se obavještavaju na klasičan način (razglasom), ali i preko Interneta.


Entergy odabrala ICL-ov DINIS

Entergy, međunarodna kompanija koja se bavi energetskim sustavima je odabrala ICL-ov DINIS za dokumentiranje, praćenje, simuliranje i održavanje električnih energetskih mreža. Pored ostalog, DINIS omogućava i simulaciju raznih događaja u postojećim mrežama, kao i proračune za slučajeve dodavanja novih potrošača, trafo stanica itd.


British Telecom povjerio ICL-u uvođenje sustava za naplatu za novu mobitel mrežu

British Telecom uvodi novu GPRS (General Packet Radio Service) mrežu za mobilnu telefoniju. Mreža će omogućiti tri do četiri puta brži prijenos podataka nego postojeća GSM mreža i omogućiti WAP usluge. ICL-u je povjereno uvođenje GENEVA sustava za izradu računa i naplatu.


TeamPOS 2000, novo rješenje za trgovačke organizacije

Sustav pokriva rad s POS terminalima, upravljanje poslovima u trgovinama, programe za nagrađivanje lojalnosti kupaca, te omogućava lako povezivanje raznolike opreme u smislenu cjelinu.


ScottishPower uvodi ICL-ovo GIS rješenje

ScottishPower, škotska elektrodistribucija ulazi u fazu uvođenja ICL-ovog IMS-a (Integrated Mapping System), GIS sustava, koji će im olakšati čuvanje geografskih podataka o raznim energetskim objektima.


ICL preusmjerava kompletno poslovanje na e-business

ICL je objavio novu strategiju – kompletno poslovanje će posvetiti rješenjima za elektroničko poslovanje. U okviru te strategije, ICL će otvoriti novu diviziju koja će se baviti traženjem, razvojem i uvođenjem novih rješenja za e-business, program u okviru kojeg će se svake godine 3000 ICL-ovih djelatnika školovati za e-business, fokus na e-inovacije, e-aplikacije i e-infrastrukturu.


ICL dobio posao za sudove u Sjevernoj Irskoj

U okviru ugovora, vrijednog 27 milijuna Funti, ICL će za potrebe sudova u Sjevernoj Irskoj dizajnirati, uvesti i upravljati kompjuterskom mrežom., koja će služiti za komuniciranje među sudovima i obavještavanje javnosti preko Interneta. Sustav će pokriti 650 radnih mjesta na 28 lokacija. ICL će razviti i sustav za razmjenu informacija između raznih sudskih organa, policije, državnog tužilaštva i uprave zatvora.


ICL dobio tri nova e-business posla

ICL i SAP razvijaju rješenja zasnovana na WAP tehnologiji; ICL i Affinity uvode sustav za pristup Internetu u Belgiji, Luxemburgu, Finskoj, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Južnoj Africi i Australiji; ICL daje konzultantske i razvojne usluge Ministry of Sound-u, Britanskoj muzičko-nakladnoj kući specijaliziranoj za rad preko Interneta.


ICL podržava Government Framework

ICL je objavio prihvaćanje i potporu Microsoftovim standardima za komunikacije i razmjenu informacija između raznih organa uprave i javnost. Usvajanjem tih standarda, ostvariti će se značajne uštede, pojednostaviti i ubrzati uvođenje informatike.


ICL isporučuje najveći informatički projekt u Europi

U okviru projekta Horizon, vrijednog milijardu Funti, ICL uvodi informatičke sustave u britanske poštanske urede. Tjedno se instalira oprema u 300 poštanskih ureda, a kraj projekta je planiran za proljeće 2001. Oprema koja se instalira uključuje touch-screen terminale, preko kojih će se moći dolaziti do najrazličitijih informacija i obavljati razne bankarske poslove, kao i poslove s organima uprave. Projekt pokriva i školovanje 72000 ljudi zaposlenih u poštanskim uredima. Nova mreža će biti najveća ne-vojna sigurna ISDN mreža u Europi i posluživati će svaki tjedan 28 milijuna stranaka koje dolaze u poštanske urede. Sustav će biti od velike koristi u ruralnim područjima, gdje svakog dana ima sve manje banaka i sličnih institucija.


Staples koristi ICL-ovo znanje za svoje razvojne planove

ICL i Staples, vodeća svijetska kuća za prodaju uredskih potrepština su sklopili trogodišnji ugovor u okviru kojeg će se ICL brinuti za Staplesovu informatičku infrastrukturu.


ICL pokreće CRM usluge za telekome

ICL je objavio ponudu CRM (Customer Relations Management) usluga za europske telekom organizacije. U okviru usluge, ICL može u roku od 90 dana dizajnirati i uvesti sustav koji će telekomima omogućiti da ustanove koji su im kupci najprofitabilniji, i kako im pružiti čim bolju uslugu. ICL-ova usluga predviđa rad u tri faze – prvo se vrši analiza baze kupaca, zatim se definira CRM strategija, a na kraju se instaliraju odabrane CRM aplikacije.


Smart kartice nove generacije

Fujitsu i ICL su danas objavili novu generaciju višenamjenskih smart kartica koje će revolucionarizirati način na koji se koriste. Nove kartice će omogućiti bankama, trgovačkim organizacijama i ostalim korisnicima ekonomičnije korištenje – slobodni prostor na karticama, izdavači će moći iznajmiti drugim organizacijama. Fujitsu i ICL nude software koji će omogućiti izdavanje i upravljanje takvim karticama. Sadržaj kartica će se moći ažurirati i mijenjati prema potrebi.


KnowledgePool potvrdio svoj konzultantski pedigre

KnowledgePool, ICL-ov nastavni centar će na izložbi HRD 2000 demonstrirati svoj sustav za on-line učenje, alate za planiranje karijera, a posjetitelji će imati priliku isprobati i sustav za uparivanje potrebnih znanja i raspoloživih poslova. Posjetitelji će imati priliku i osvojiti nagrade – komplet tečajeva (za samostalno učenje) za Microsoft Office 2000 proizvode.


Pravna pomoć on-line

ICL i britanska vlada otvaraju "Just Ask" sustav za on-line pravnu pomoć. Građani će moći dobiti besplatne pravne savjete o životnim događajima kao što su briga za djecu i razvod, o stanarskim pravima, dobivanju državljanstva i upisu u škole. Sustav uključuje pretraživač koji će ispitivati preko 15 tisuća službenih pravnih izvora, 24 sata na dan, bez prethodno zakazanog termina kod pravnika! ICL je dizajnirao sustav, uveo ga i biti će host. Sustav omogućava prikaz svih informacija govorom (za osobe slabog vida), a informacije će se moći dobiti i na 6 različitih jezika (engleskom, welškom, urdu, bengalskom, kantonškom, punjabskom i gujarati-u). Ukoliko npr. netko tko živi u zapadnom djelu Londona zatraži savjet o razvodu, sustav će mu pored osnovnih uputa dati i popis obližnjih pravnika, specijaliziranih za razvode, koji govore njegovim jezikom. Sustavu će se moći pristupati preko PC-a, igračih konzola, TV prijemnika, ali i preko info kioska instaliranih na javnim mjestima.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018