Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 
       

   Archives
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

( 01.07. - 31.07.2000)


Sustav za analizu što su kupci kupili

Marks and Spencer and ICL increase sales and customer satisfaction with basket analysis trial

27 July 2000

ICL i Marks and Spencer su razvili novi sustav za analizu podataka o navikama pri kupnji. Analiza košarica kupljene robe je pokazala da kupci često kupuju samo po jedan artikl. Na osnovu takvih podataka su već izvršene neke izmjene u razmještaju i prezentaciji robe po trgovinama, kako bi se kupce navelo da kupe više proizvoda. U Edinburgu su npr. promjenom mjesta na kojima se prodaju novine povećali promet u doba ručka. Sustav prati i korištenje kreditnih kartica, te daje analizu artikala koji se kupuju u razno doba dana.


Djeca skupljaju sličice policajaca

Kids go crazy over Cop Cards

24 July 2000

ICL je, u suradnji s policijom u Liverpoolu, u okviru programa za popularizaciju suradnje lokalnog stanovništva i lokalne policije pokrenuo akciju skupljanja sličica, ali ne nogometaša ili životinja, nego Liverpoolskih policajaca. Osim skupljanja kompleta sličica, djeca, da b dobila nagrade, moraju pogoditi i poznate zgrade i ostale znamenitosti u Liverpoolu i okolici, pri čemu im pomaže Web site kojeg je izradio ICL.


Nagrada za suradnju businessa i mjesnih zajednica

ICL and Youth at Risk partnership wins Business in the Community award

24 July 2000

ICL i dobrotvorna organizacija Youth at Risk su dobili nagradu za suradnju business-a s mjesnim zajednicama. ICL i njegovi djelatnici surađuju s Youth at Risk već više godina, i to ne samo novčanim donacijama i dobrotvornim radom, nego i dajući pomoć za kompjutersku izobrazbu ugrožene mladeži.


ICL-ov izvještaj – aviokompanije se ubrzano okreću elektroničkom poslovanju

Airlines accelerating towards e-business finds ICL report

20 July 2000

ICL-ovo istraživanje je pokazalo da aviokompanije planiraju značajno povećanje investiranja u e-business rješenja, sustave za odnose s kupcima i informatičku infrastrukturu.


KnowledgePool nudi tečajeve za Red Hat linux

KnowledgePool to offer Red Hat Linux courses

19 July 2000

Knowledgepool, ICL-ova obrazovna organizacija nudi novu seriju tečajeva za Red Hat Linux.


ICL i zakon o sprečavanja diskriminacije invalidnih osoba

News Flash - Disability Act and ICL

14 July 2000

ICL mnogo radi na osiguranja pristupa javnih informacija građanima i u zajednici s raznim organima britanske i lokalne uprave otvorio mnoge Web site-ove koji pomažu građanima. Međutim, postoji značajni dio stanovništva koji zbog slabog vida ili sluha, pa čak i zbog poteškoća oko učenja, ima teškoće u korištenju Internet usluga. ICL je pokrenuo program u okviru kojeg će se i takvim građanima olakšati pristup do Interneta.


ICL daje e-business rješenja za WH Smith & Sons

WH Smith News Flash - ICL providing e-Business Solutions

13 July 2000

WH Smith, britanska izdavačka i papirničarska kuća je dugogodišnji korisnik ICL-ovih sustava i usluga, među kojima u zadnje vrijeme ima sve više rješenja s područja e-business-a. Najnovija akcija je promocija Web site-a britanske vlade, koja će se uz ICL-ovu pomoć obavljati u novim WH Smith-ovim knjižarama.


Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova odabralo ICL za partnera na putu u elektroničku upravu

Home Office chooses ICL led consortium as partners to help drive its modernisation and move to e-Government

13 July 2000

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova je odabralo konzorcij pod vodstvom ICL-a, za konzultacije oko razvoja i uvođenje informatičkih sustava. Konzorcij se zove Sirius, a osim ICL-a u njemu surađuju i Pricewaterhouse coopers i Global Crossing. Prema ovom ugovoru, Sirius konzorcij će se kroz slijedećih 10 godina brinuti za informatičku infrastrukturu, koja uključuje oko 4800 klijent računala, servere, mrežu itd. , te će savjetovati Ministarstvo o pravcima daljnjeg razvoja informatike.


ICL u škotskim školama

ICL keeps it clean in Scottish schools

6 July 2000

Za potrebe 350 tisuća učenika u 1200 škola u Škotskoj, ICL je instalirao software za inteligentno filtriranje pristupa na Internet. Software će omogućiti učenicima pristup do korisnog znanja koje mogu steći pristupom preko Interneta, a da se njihovi roditelji pri tome neće morati brinuti da su im djeca izložena nasilju, rasizmu, pornografiji i ostalim nepoželjnim utjecajima. Software koji je instalirao ICL je bio originalno razvijen za potrebe NASA-e, a za razliku od sličnih filtera koji se koriste, ne reagira samo na ključne riječi, nego ih razmatra u kontekstu – pravi razliku između stranica koje spominju "sex education" od onih na kojima se spominje "live seks". Sustav omogućava i davanje različitih prava pristupa raznim dobnim grupama učenika, a može i ograničiti ukupno dnevno vrijeme provedeno na Internetu.


 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2012

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2014

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018