Archives 
BCC Services / Fujitsu Services / ICL

    Home - Arch  BCC novosti  Fujitsu novosti  ICL Novosti  ICL pr.rels.  History Channell  Gallery  Album  Texts & Articles            Home - BCC Serv. 

novosti

2017. – veljača


u ovom broju:

13.02.17 – 26.02.17

- NetApp - rješenja za pružatelje usluga zdravstvene skrbi

- Fujitsu - sigurna uporaba cloud servisa pomoću IoT uređaja, koristeći biometrijsku autentifikaciju za pametne telefone

- Brocade - softver Ruckus Cloudpath ES 5.1 za sigurnije povezivanje IoT uređaja na Internet

- Kofax - rješenja za zdravstvenu skrb

- Microsoft Hrvatska - istraživanje pokazalo da su 65% odraslih i mladih bili žrtve internetskog nasilja

30.01.17 – 12.02.17

- BCC Services -  In memoriam Stojanu Petroviću

- NetApp - All-Flash inovacije za ekonomičnije data centre

- Fujitsu - performanse All-Flash sustava za pohranu ETERNUS AF650 dobile najveću ocjenu prema standardnom usporedbenom testu SPC-1

- Cisco - Cisco Umbrella, zaštićeni internet gateway u oblaku

- VMware - nove aplikacije i virtualizacija desktopa za digitalnu transformaciju radnog prostora

- VMware - NSX, platforma za virtualizaciju mreže ubrzava digitalnu transformaciju

- Kofax - TotalAgility za izdavanje hibridnih debit/credit kartica u financijskoj instituciji Caruana Financeira


13.02.17 – 26.02.17


SUNNYVALE, Calif. — February 16, 2017

NetApp - rješenja za pružatelje usluga zdravstvene skrbi

Tehnologije za upravljanje podacima na flash medijima i u oblacima osiguravaju bolju skrb i manje troškove

NetApp na izložbi HIMSS17 prikazuje rješenja za pružatelje usluga zdravstvene skrbi i kako rješenja za upravljanje podacima iz oblaka poboljšavaju ekonomiku data centra.

Posjetitelji mogu:

·   Razgovarati s NetAppovim poslovnim i tehnološkim stručnjacima

·   Razgovarati o kritičnim temama: sigurnost, oblaci, rješenja za veću efikasnost pomoću unificiranog operacijskog sistema, automatizacija tokova poslova, konvergentna infrastruktura, te o flash tehnologiji.

·   Koristiti TCO Calculator koji računa ukupne troškove vlasništva i otkriti uštede koje im može osigurati NetApp.

·   Učestvovati na raznim skupovima, uključivši događaj o modernim čudima.

Sofisticirane aplikacije za zdravstvenu skrb, tehnologije za rad s mnogo podataka, kao što su medicinske snimke, novi senzori za Internet Stvari (IoT - Internet of Things), te osobnim uređajima koji generiraju podatke o pacijentima brže nego ikad.


Kawasaki, Japan, February 16, 2017

Fujitsu - sigurna uporaba cloud servisa pomoću IoT uređaja, koristeći biometrijsku autentifikaciju za pametne telefone

Fujitsu Laboratories je objavio da je razvijena tehnologija koja omogućava sigurnu i laku uporabu cloud servisa pomoću IoT uređaja koristeći biometrijsku autentifikaciju za pametne telefone.

U eri Interneta Stvari (IoT - Internet of Things), na cloud servise se priključuju različiti uređaji. Kada se koriste takve usluge, kao na primjer ormariće za odlaganje prtljage, ili kada se koristi usluga zajedničke uporabe automobila, prije korištenja servisa je potrebno provjeriti identitet korisnika. Uz postojeće sustave za identifikaciju i lozinke, korisnici obično imaju više identifikacijskih uređaja i lozinki, što znači da je proces autentifikacije obično nespretan.

Koristeći tehnologiju koja omogućava biometrijsku autentikaciju korisnika cloud servisa, identifikacija se može obaviti pomoću informacija koje se nalaze na korisnikovom pametnom mobitelu. Fujitsu Laboratories je razvio tehnologiju koja uspostavlja sigurnu mrežu između cloud servisa, IoTuređaja i mobitela, a zatim simultano verificira identitet korisnika, te da se taj korisnik on nalazi ispred IoT uređaja.


SAN FRANCISCO—RSA Conference 2017, Booth N4410—Feb. 15, 2017

Brocade - softver Ruckus Cloudpath ES 5.1 za sigurnije povezivanje IoT uređaja na Internet

'Otisci prstiju' IOT uređaja omogućavaju sigurnost na osnovu sigurnosnih certifikata

Brocade javlja da je njegova tvrtka Ruckus Wireless™, objavila novu verziju svog softvera za zaštitu i upravljanje sigurnosnim pravilima, Cloudpath™ ES 5.1. Najnovije izdanje omogućava automatizirano i sigurno priključivanje uređaja za Internet Stvari (IoT - Internet of Things), koristeći certifikate. Informatičari tada mogu uspostaviti pravila za ponašanje takve vrste uređaja. Certifikate izdaje neka ovlaštena organizacija, a uređaji rade prema standardiziranim protokolima,

Cloudpath ES 5.1 softver koristi 'uzimanje otisaka prstiju' (fingerprinting) uređaja. To je tehnika po kojoj se automatski identificira tip uređaja, a kada je tip uređaja prepoznat, lako se ustanovi prema kojim pravilima se mora ponašati.


IRVINE, CA, February 15, 2017

Kofax - rješenja za zdravstvenu skrb

Softver za upravljanje korporacijskim sadržajima i upravljanje medicinskim snimkama pomaže organizacijama za zdravstvenu skrb da stave pod kontrolu sve nestrukturirane informacije o pacijentima

Kofax prikazuje rješenja za zdravstvenu skrb, Lexmark Healthcare Solutions, koja pružateljima usluga zdravstvene skrbi omogućavaju upravljanje nestrukturiranim sadržajima koji se odnose na pacijente.

Ta rješenja uključuju:

·   Lexmark ECM for Healthcare - paket aplikacija za skeniranje i povezivanje zapisa na papiru, faks poruka, digitalnih fotografija i ostalih kliničkih dokumenata

·   PACS Scan Web povezuje obitelj PACSGear rješenja, uključivši MDR Video Touch, PACS Scan Mobile i Image Link+, koja služe za upravljanje medicinskim snimkama

·   NilReadTM Enterprise Viewer, dijagnostički preglednik za medicinske snimke

·   HCM Viewer, preglednik koji omogućava pristup do sadržaja vezanih na pacijenta

·   Acuo VNA za upravljanje korporacijskim sadržajima- osigurava siguran pristup dokumentima, medicinskim snimkama 

·   Kofax Insight™ for Healthcare, rješenje za analitiku, vizualizaciju i procese koje prati, analizira i optimizira radne procese. Insight integrira informacije iz raznorodnih skupova podataka i generira izvještaje i njihove prikaze.

Lexmark Healthcare se koristi u više od 3.000 sistema širom svijeta.


ZAGREB, 13. veljače, 2017.

Microsoft Hrvatska - istraživanje pokazalo da su 65% odraslih i mladih bili žrtve internetskog nasilja

Microsoft je proveo istraživanje Digital Civility Index o ugroženosti odraslih i mladih na Internetu ; čak 62 % ispitanih ne zna kome se obratiti za pomoć u slučaju online rizika, a njih 51 % se susrelo s počiniteljem internetskog nasilja ; Nakon dobivenih rezultata o rizicima online interakcije, Microsoft je predstavio četiri principa kulturnog ponašanja na internetu s ciljem edukacije i smanjenjem online rizika

Microsoft Hrvatska javlja da povodom Dana sigurnijeg interneta, koji je prošli tjedan obilježen u više od 120 zemalja, tvrtka Microsoft ukazuje korisnicima da usvajanjem principa kulturnog ponašanja na Internetu mogu učiniti Internet sigurnijim mjestom za komunikaciju i online interakciju. Microsoft je proveo istraživanje Digital Civility Index ili Indeks kulture ponašanja na internetu kako bi ispitao razinu uljudnosti kroz razne online interakcije te kako bi upozorio na tamniju stranu interneta i njegove opasnosti za odrasle i mlade.

Digital Civility Index mjeri doživotnu izloženost potrošača online rizicima, a računa se pomoću postotka potrošača koji su u nekom trenutku bili izloženi barem jednom od 17 različitih rizika na internetu. U ispitivanju provedenom u 14 zemalja sudjelovali su mladi u dobi 13-17 godina i odrasli u dobi 18-74 godina, u omjeru 50% žena i 50% muškaraca.

Čak 50% korisnika je izuzetno zabrinuto zbog načina na koji se interakcija odvija na internetu te vjeruju kako će se rizici u budućnosti povećavati. Identificirano je pet najčešćih online rizika, a to su neželjeni kontakt, zlobno tretiranje, provociranje (trolling), primanje neželjenih poruka seksualnog sadržaja i online maltretiranje. 65% ispitanika izjavilo je kako su bili žrtve barem jednog od navedenih rizika online interakcija, a taj postotak je narastao na 78% kada su sudionici, pored osobnih, navodili i iskustva svojih prijatelja ili članova obitelji. Ono što također zabrinjava je i podatak da 62% ispitanika nije sigurno ili ne zna kome se obratiti za pomoću slučaju da se susretne s online rizicima.

51% svih ispitanika susrelo se licem u lice s počiniteljem internetskog nasilja, a to je doživjelo čak 58% mladih ispitanika. Ispitanici su zaključili kako su stvarne životne posljedice negativnih online interakcija "gubitak povjerenja u druge, povećani stres i manjak sna". 42% ih je promijenilo svoje postavke privatnosti na društvenim mrežama, dok je 42% smanjilo količinu osobnih informacija za dijeljenje. 30% ispitanika je izjavilo da je izgubilo povjerenje u ljude, 23% je bilo pod većim stresom, a 18% je izgubilo prijatelja.

Microsoft je postavio 4 principa kulturnog ponašanja na internetu:

·   Živi prema zlatnom pravilu. U svakoj online interakciji djelovat ću s empatijom, dobrotom i suosjećanjem i ponašati se prema svakome dostojanstveno i s poštovanjem.

·   Poštuj različitosti. Poštivat ću kulturne razlike i različita mišljenja. Ako se ne slažem u mišljenju, postupit ću promišljeno i izbjegavati vrijeđanje i osobne napade.

·   Zaustavi se prije odgovaranja. Zaustavit ću se i razmisliti prije nego što odgovorim na ono s čime se ne slažem. Neću objavljivati niti slati ništa što bi nekoga moglo povrijediti, uništiti mu ugled, ugroziti moju ili tuđu sigurnost.

·   Založi se za sebe i druge. Ako se ne osjećam sigurno, reći ću nekome, pružit ću podršku onima koji trpe online nasilje ili okrutnost, prijavit ću svaku aktivnost koja prijeti nečijoj sigurnosti i sačuvati dokaze neprimjerenog ponašanja.


30.01.17 – 12.02.17


Zagreb, veljača 2017

BCC Services -  In memoriam Stojanu Petroviću

Napustio nas je dugogodišnji kolega, diplomirani inženjer Stojan Petrović. Završio je geodeziju, no ubrzo se je počeo baviti informatikom i u njoj je ostavio dubok trag u Hrvatskoj i regiji.

Stojan se je s kompjuterima počeo baviti u tvrtki ICL. ICL je kratica za International Computers Limited, a to je bila tvrtka sa sjedištem u Londonu, proizvodnjom kompjutera uglavnom u Engleskoj, te uredima širom svijeta. Jedan od tih ureda je bio ured u Zagrebu. Ured je otvoren pod kraj šezdesetih, a Stojan je u njemu radio od samog početka.

ICL je s vremenom preimenovan u Fujitsu Services, a od hrvatskog ureda je, nakon management buy-outa, nastala današnja tvrtka BCC Services. Stojan je najveći dio svog radnog vijeka proveo radeći za tu tvrtku, ma kako se ona tada zvala. Značajan je njegov doprinos u razvoju poslovanja i širenju baze korisnika.

Stojan je uvijek radio u prodaji - kao salesman, kao Sales Manager te kao pomoćnik Country Managera. S tog položaja je napustio Fujitsu Services i otišao u mirovinu.

To su šture činjenice, ali one ne opisuju niti djelo niti čovjeka.

Stojan je uvijek bio salesman, ali jedan od rijetkih, koji se je više brinuo za svoje korisnike, nego za brzu zaradu. Radio je s korisnicima i pomagao im da pronađu rješenja za njihove potrebe i da planiraju svoj razvoj. Zbog toga su svi njegovi korisnici brzo postali i njegovi prijatelji. Međutim, nisu mogli zaboraviti uložen trud i pomoć, pa je Stojan bio i vrlo uspješan salesman.

Kao takav je uživao poštovanje i povjerenje svojih šefova, "Velikih Engleza", kako smo zvali Country Managere. Veliki Englezi su se mijenjali svako malo, ali su se svi vrlo brzo naučili cijeniti Stojana, a što je još važnije, da ga treba ostaviti na miru, da neometano radi i prodaje.

Stojan je bio dobar kolega i suradnik. Cijenio je dobro obavljeni posao i uvijek je znao podržati kolege koji su radili s njim.

Sam Stojan je znao govoriti da on ne zna ništa o kompjuterima, da ih on samo prodaje, te da stručni dio posla prepušta onima koji to znaju raditi. To baš i nije bilo točno, Stojan je znao mnogo toga o informatici, no tako je uspješno motivirao tehničke kolege.

Barba Stojko, kako su ga u kasnijim godinama zvali mladi kolege, je odgojio generaciju mladih salesmena. S njima je radio kao stariji kolega, kao mentor, kao rukovoditelj, a uvijek kao prijatelj. Pripravnici iz njegovog tima su danas prvoklasni stručnjaci i poslovni ljudi koji bitno utječu na informatičku i poslovnu klimu u Hrvatskoj i okolini.

Stojan je bio dobar prijatelj koji će nam nedostajati. Nedostajati će nam njegova postojanost, njegov vedri duh, nećemo imati s kim pričati o dobrim starim vremenima.

Nedostajati će nam duga zajednička putovanja preko sedam rijeka i sedam gora, u starom službenom Citroenu. Nedostajati će nam stotinama kilometara dugi razgovori o svemu i svačemu, pa čak i o tome kako čim bolje obaviti posao zbog kojeg smo krenuli na put.

Mnogi će se Stojana sjećati i zbog njegovog poznavanja dobre hrane i njegove vrhunske vještine u kuhanju. Brojni strani kolege mu moraju zahvaliti za ono što su naučili o prstacima, janjetini s ražnja i gemištima.

Stojanove kolege iz BCC Servicesa, kako se danas zove dobri stari ICL, kao i njegovi prijatelji i kolege rasuti širom svijeta, mogu biti ponosni što su imali čast i sreću poznavati ga i raditi s njim.

Svima koji su ga poznavali će ostat u dragoj uspomeni, kao svijetli uzor.

Zbogom stari prijatelju!


SUNNYVALE, CA — January 31, 2017

NetApp - All-Flash inovacije za ekonomičnije data centre

Novi all-flash array osigurava najbržu i najefikasniju pohranu u oblacima

NetApp je objavio novi all-flash array za najviše performanse korporacijskih sustava, s jamstvom za efikasnost.

Novi, kompaktni, NetApp® All Flash FAS (AFF) A700s donosi izuzetne performanse potrebne za  zahtjevne korporacijske aplikacije, analitičke obrade i integraciju oblaka. Novi uređaj zauzima manje prostora i troši manje energije. NetApp je objavio i All-Flash Guarantee, jamstvo da će se ostvariti do peterostruka ušteda, ovisno o tipovima poslova.

AFF A700s je član serije AFF all-flash A-Series, koja sadrži početni model A200, srednje veliki sistem A300 i najveći sistem A700. Sustavi za pohranu iz A-Serije nude najbolje skalabilne performanse, prvoklasno upravljanje podacima i najbolju zaštitu podataka na diskovima, flash memorijama i u oblaku.

Jamstvo All-Flash Guarantee ovisi o određenim mješavinama poslova, za koje jamči smanjenje količine podataka u omjeru 5:1. U slučaju da se zajamčene uštede ne ostvare, NetApp će pokriti sve troškove potrebne da se takva ušteda ostvari.


Munich, February 08, 2017

Fujitsu - performanse All-Flash sustava za pohranu ETERNUS AF650 dobile najveću ocjenu prema standardnom usporedbenom testu SPC-1

Fujitsu je objavio da je Fujitsu ETERNUS AF650 u svojoj klasi najbrže rješenje za pohranu. To je ustanovljeno standardnim usporedbenim testom SPC-1. ETERNUS AF650 je all-flash sistem za pohranu srednje veličine.

Usporedbeni test je osmislila organizacija Storage Performance Council (SPC) koja se bavi uspoređivanjem performansi sustava za pohranu. Rezultati testa zvanog SPC-1 dokazuju da je ETERNUS AF650 sistem s najboljim odzivom u klasi srednje veličine, čak i pod punim opterećenjem. Test je potvrdio i da ETERNUS all-flash sustav i najekonomičniji sustav, koji postiže cijenu od svega  0,40 $ po ulazno/izlaznoj operaciju u sekundi (IOPS), kao i po broju takvih operacija u jedinici vremena.


SAN JOSE, Calif. — February 9, 2017

Cisco - Cisco Umbrella, zaštićeni internet gateway u oblaku

Cisco Umbrella osigurava vidljivost i zaštitu gdjegod korisnici radili

Cisco je objavio Cisco Umbrella, prvi zaštićeni internet gateway (SIG - Secure Internet Gateway) u oblaku.

Cisco Umbrella je sigurnosna platforma za rad u oblaku koja štiti korisnike kada rade unutar korporacijske mreže, ali i van nje. Umbrella blokira pristup do zloćudnih domena, URL-ova, IP-ova i datoteka prije nego se uspostavi veza, ili prije nego se učita datoteka.


PALO ALTO, CA --(Marketwired - February 07, 2017)

VMware - nove aplikacije i virtualizacija desktopa za digitalnu transformaciju radnog prostora

Predstavljeni VMware Horizon Cloud, VMware Horizon Apps i ažuriranja za VMware Horizon 7 ; bitno smanjenje troškova i smanjenje složenosti pri uvođenju Windows aplikacija ; bolje korisnički sučelje

VMware je objavio ažuriranja za portfelj VMware Horizon. Inovacije su projektirane da smanje troškove i složenost pri uvođenju i upravljanju virtualnim aplikacijama i desktopovima, čime je omogućena isporuka Windowsa u sastavu modernog digitalnog radnog prostora, kao i dobro korisničko sučelje.

Novosti uvedene u VMware Blast™ donose poboljšano korisničko sučelje. Nova Blast Adaptive Transport tehnologija pomaže maksimalnom iskorištenju postojećeg propusnog pojasa, jer se dinamički prilagođava uvjetima na mreži.

VMware Horizon Cloud osigurava Windows desktopove i aplikacije bogate mogućnostima koje ih čine idealnima za rad u oblacima.

Horizon Apps je novo rješenje koje se uklapa u portfelj Horizon 7.

Na raspolaganju će uskoro biti i Microsoft Skype for Business for Horizon 7.1 koji čuva podatke i sprječava njihovo curenje.


PALO ALTO, CA--(Marketwired - February 02, 2017)

VMware - NSX, platforma za virtualizaciju mreže ubrzava digitalnu transformaciju

VMware NSX for vSphere 6.3 unaprjeđuje sigurnost, automatizaciju i kontinuitet aplikacija; VMware NSX-T 1.1 širi potporu za nove aplikacije i arhitekture

VMware je objavio nova izdanja platforme za virtualizaciju mreža VMware NSX®. Objavom VMware NSX for vSphere® 6.3 i VMware NSX-T 1.1, VMware unaprjeđuje potporu za najkritičnije slučajeve uporabe informatike -- automatizaciju, sigurnost i kontinuitet aplikacija. Organizacije koje se bave razvojem dobivaju agilnu softverski definiranu infrastrukturu za razvoj aplikacija koje rade u oblacima.

VMware NSX for vSphere je platforma za virtualizaciju mreža za sustave zasnovane na vSphere. VMware NSX-T je platforma za nove aplikacijske okvire i arhitekture s heterogenim krajnjim točkama. NSX je ključna komponenta za VMwareovu Cross-Cloud Architecture™, za VMware CloudFoundation, Cross-Cloud Services i VMware Cloud on AWS.


IRVINE, CA, February 7, 2017

Kofax - TotalAgility za izdavanje hibridnih debit/credit kartica u financijskoj instituciji Caruana Financeira

Rješenje omogućava isporuku novih kartica za manje od 10 minuta, uz 80% ranijih troškova

Kofax je je Caruana Financeira brazilska tvrtka koja se bavi financijskim uslugama uspješno uvela Kofax TotalAgility®, pomoću kojeg je automatizirala poslove oko odobrenja i isporuka "hibridnih" debit/credit kartica uvela potrebne aplikacije.

“Hibridna” kartica se može koristiti kao debit kartica s potrebnim pokrićem za svakodnevno poslovanje, te kao kreditna kartica za kupnju robe i usluga. Klijenti mogu takve kartice naručiti na bilo kojem terminalu masovnog prometa u Brazilu.

Rješenje omogućava klijentima da pristupne obrasce popune na svojim mobilnim uređajima, a djelatnicima Caruana Financeira omogućava da fotografiraju ili skeniraju identifikacijske dokumente kojima klijent koji traži karticu dokazuje identitet. Rješenje nakon toga automatski vadi i provjerava podatke, potvrđuje autentičnost identifikacije te, ako je sve u redu, prosljeđuje podatke u aplikaciju za ocjenu kreditne sposobnosti, pa ako je klijent kreditno sposoban, pokreće prešanje i dostavu nove hibridne kartice.

Vrijeme za izdavanje hibridne kartice je skraćeno od prijašnja tri tjedna na ispod 10 minuta, uz ostvarene uštede troškova od 80%.


 

For additional information
If you want to find more about BCC Services, our services and products, please visit us: BCC Services d.o.o., Damira Tomljanovića 7, 10000 Zagreb, Croatia ; or call us: +385 (1) 30-37-600 ; send us a fax: +381 (1) 30-37-699 ; or send us an e-mail to: info@bccservices.com

 Contact us     Legal 

All Rights Reserved, Copyright © BCC Services d.o.o.; 1998 - 2018